Principiile tehnicii ABR

Principiul de baza

Principiul ABR este nu numai acela de a activa straturile superioare de muschi dar de asemenea si in special, de a consolida tesuturile interne ( fascia ), articulatiile, etc. Acest lucru nu este posibil prin tehnicile traditionale de masaj si exercitiile de miscare care abordeaza numai grupele de muschi superioare. ABR are ca scop consolidarea structurii generale a organismului. Acest lucru necesita o abordare si tehnica separata. Distingem tehnici diferite in cadrul metodei ABR care au insa acelasi principiu de baza.

Important: In timpul terapiei persoana tratata are o participare pasiva. Tratamentul este posibil chiar si daca persoana tratata este adormita.

Tehnica ABR clasica

O tehnica speciala de apasare usoara cu materiale moi. La prima vedere, aceasta pare o aplicare ciudata insa tehnica este foarte eficienta.

Tehnica manuala este:

•o miscare cvasi-statica ( miscare super lenta care genereaza patrundere maxima )

•aplicare cvasi-sferica ( suprafata minima de contact, suficienta pentru a obtine un raspuns gradual )

•miscare cvasi-izotropa ( nicio deformare a suprafetei ce ar duce la pierderea din eficienta )

principii ABR 1

 

Tehnica mingii rulate

Tehnica mingii rulate face acelasi lucru dar are un obiectiv specific diferit. Mai presus de toate, el cauta sa influenteze tesuturile structurale. Prin combinarea tehnicii clasice cu tehnica de rulare a mingii vom vedea o evolutie mai mare intr-un interval de timp mai scurt.

principii ABR 2

Tehnica mingii - ou

Prin aceasta se actioneaza asupra invelisului exterior al straturilor scheletice, deschizand articulatiile, creand posibilitatea ca lichidul interstitial sa circule, eliberand muschii si imbunatatind legatura intre straturile fasciei.

principii ABR 3

Masina ABR

Datorita masinii ABR este posibila extinderea duratei de terapie fara interventia unei persoane. De asmenea, aceasta este o solutie eficienta pentru adultii care nu pot fi zilnic tratati de catre o a alta persoana. Este foarte potrivita pentru aplicatii pe trunchi, torace, abdomen, pelvis sau coloana vertebrala, fapt ce permite parintilor sa se concentreze pe zone delicate ale gatului, fetei sau capului pentru a aplica tehnica manuala ABR. Masina ABR este ideala pentru utilizarea pe timpul noptii.

principii ABR 4

Intensitatea tratamentului

Tratamentul ABR este unul intensiv. Terapia dureaza de la o ora pana la trei ore pe zi, in functie de starea in care se afla persoana tratata. In medie, celor mai multe persoane tratate li se aplica doua ore de terapie pe zi. Atunci cand doua persoane aplica exercitiile impreuna, timp de o ora, se considera practic doua ore de terapie. Durata tratamentului nu necesita a fi efectuata dintr-o data. Puteti imparti exercitiile in timpul zilei cu un timp minim de tratament de 30 de minute. Cel mai bine este ca inainte de a incepe metoda ABR sa fie intocmit un plan personal de terapie. Este necesar sa se aplice terapia ABR in fiecare zi, cel putin cinci zile pe saptamana.

 
Sesiunile de evaluare si training ABR in Romania sunt organizate de Asociatia Copii Suflete Sperante prin voluntariatul membrilor sai si fara beneficii materiale.
Familiile interesate de inceperea terapiei ABR, pot scrie la adresa de e-mail a Asociatiei Copii Suflete Sperante:  ecaterina@copiisuflete.ro sau pot contacta telefonic la numarul 0726 180331 - Cati Uzea 
Pentru detalii referitoare la costurile terapiei, va rugam accesati pagina ABR in Romania .