Lorena

L, 8 ani, Paralizie Cerebrala, forma diskinetica, sindromul Chilaiditi, a inceput terapia ABR in ianuarie 2013. Dupa o luna de terapie, parintii relateaza:

"In aceasta prima luna am reusit sa facem zi de zi fara pauza si avem un total de aprox 90 ore. Shimbarile au inceput sa se vada usor,usor,inca de la inceput.

L are encefalopatie si pe langa tot ce presupune asta si Sindromul Chilaiditi ,care ne-a mancat zilele. Aerocolie marcata,aer subdiafragmatic....un chin sa respire. Nu a avut niciodata constipatie,nu avem ex pt asta dar de la un scaun in fiecare dimineata acum are doua.

L este o zambareata si o fericita dintotdeauna acum in plus mult mai curioasa.

Este mult mai linistita acum,ea are sindrom diston diskinetic,si tot timpul era intr-o agitatie ,se arunca mult pe spate,acum e mai echilibrata putin. S-a mai normalizat tonusul, ea avea o tensiune musculara cand era pe spate  din cauza respiratiei, colonul apasa pe diafragma si nu-i da voie sa coboare atunci cand trebuie. Acum respira ceva mai bine pe spate, nu mai intra in panica. Miscarile piciarelor si mainilor sunt mai naturale, mai ample. Trunchiul pare mai inchegat, regurgiteaza foarte usor acum inainte de ABR era mai greu, trebuia sa-i gasesc pozitia corecta a trunchiului ca sa o ajut. Sunt multe amanunte pe care imi e greu sa le sintetizez, cunoscand fiecare segment al corpului shimbari sunt peste tot si banuiesc peste alte 30 de zile sa ma pot pronunta in privinta lor......In mare cam asta e. "