Pentru parintii copiilor cu paralizie cerebrala: Adevarul despre mersul in picioare (I)

Acest articol este o traducere a articolului THE TRUTH ABOUT THE WALKING FOR THE PARENTS OF CHILDREN WITH CEREBRAL PALSY scris de inventatorul metodei ABR, Leonid Blyum, pe blogul sau personal  On ABR and Beyond...

″In seria "Adevarul despre mersul in picioare" ne intoarcem la povestea lui Luca despre care am vorbit mai demult in luna mai : Prevailing over tragedy -- ABR facilitates amazing recovery

Mai intai de toate, acel articol a ilustrat cum a fost salvat in mod remarcabil piciorul puternic afectat, prin "simpla" tehnica ce poarta denumirea de Transfascial Viscoelastic Stimulation cunoscuta si sub denumirea de Tehnica mingii rulate. Tot atunci am inclus cateva imagini inainte si dupa, care arata recuperarea remarcabila a abilitatii de a merge in picioare, in mai putin de doua saptamani de la introducerea unui set de exercitii ABR.

Deci, in acest articol puteti vedea mult mai clar transformarea mersului, intr-un format video de 3 minute in care se deruleaza simultan cele doua videoclipuri scurte cu Luca mergand pe 26 aprilie 2012 si pe 7 mai 2012, astfel incat sa puteti vedea aspectele dinamice de la care am pornit si modul in care s-a imbunatatit situatia in doar 12 zile.

In al doilea rand si mult mai important - ma folosesc de aceasta oportunitate pentru a ajuta la intelegerea a ceea ce mersul in picioare este, ce il face sa fie corect sau incorect.

Cei mai multi oameni, inclusiv profesionistii, au o perceptie foarte intuitiva legata de modul in care functioneaza mersul in piciare: picioarele sprijina trunchiul, muschii picioarelor se contracta, muta osul piciorului si asa mai departe, picioarele transporta partea superioara a corpului in spatiu.

Ei bine, sper ca va dati seama de acum ca atunci cand vine vorba de miscarea umana, perceptia intuitiva este inselatoare. Voi merge chiar mai departe si voi spune ca perceptia intuitiva nu este pur si simplu inselatoare, de fapt este profund gresita.

Cine plateste cel mai mare pret pentru conceptiile gresite despre mersul pe jos? Voi, parintii copiilor cu paralizie cerebrala.

Voi sunteti cei care, avand cele mai bune intentii, sfarsiti prin a produce daune trupurilor copiilor vostri, ghidati fiind de perceptii false legate de nivelele de progres, voi sunteti cei care investiti toate eforturile voastre in activitati cu rezultate pe termen lung... si aceasta lista poate continua.

Deci va invit sa urmariti cu atentie urmatoarele articole, mai ales daca copilul dvs. are tetrapareza ca forma de Paralizie Cerebrala, dearece pentru copiii cu tetrapareza spastica, tot ceea ce inseamna "intuitiv" in ceea ce priveste miscarea lor, este un drum sigur spre distrugere si esec...

Aceasta este realitatea, iar majoritatea oamenilor obisnuiti isi pot permite ignoranta caci ei au propriul lor mers pe jos pe pilot automat. Ei isi pot permite sa creada mituri intuitive, caci ei oricum nu platesc niciun pret ca le-au crezut.

Lucrurile stau foarte diferit pentru voi, dragii mei cititori, caci impreuna cu copiii dvs, va aflati in circumstante extraordinare si prin urmare nu va puteti permite sa va lasati purtati de aceste mituri intuitive... Drumul tau este unul diferit in care pilotul automat nu este disponibil.

Acest articol este unul de introducere in seria "Adevarul despre mersul in picioare"

Intrebarea fireasca pe care o are toata lumea dupa ce a vazut progresele uimitoare ale mersului lui Luca, de la doua carje la mers neasistat in 12 zile, este "Cum ai facut asta?"

Aici este punctul in care m-am decis sa indrept curiozitatea celor dornici de a studia despre "Cum?" spre intrebari mult mai importante "De ce?" si "Ce?". In articolele cu numarul 2, 3 si 4 din seria "Adevarul despre mersul in picioare" voi vorbi despre aceste aspecte fundamentale. Am incercat din rasputeri sa le fac suficient de bogat ilustrate pentru a ma asigura ca nu sunteti coplesiti de terminologia grea. La intrebarea "Cum?" voi raspunde in articolul cu numarul 5 din serie.″