Petrisor

P, 3 ani, tetrapareza spastica diskinetica, a inceput terapia ABR in ianuarie 2013. Dupa o luna de terapie, parintii relateaza:

Zonele in care P este cel mai afecatat datorita tetraparezei sunt umerii si gatul pe care predominanat il da pe spate , aceste doua zone sunt cel mai greu de lucrat , am impresia ca intampin rezistenta. Si la noi au aparut schimbari 1. a inceput sa foloseasca un pic mana dreapta care parca nu exista pana acum , o intinde dupa obiecte, timid ce-i drept, dar acest lucru se intampla. Cu mana stanga reuseste sa-mi dea jos ochelarii de pe nas ceea ce inseamna o mai buna coordonare intre mana ochi si obiect. Aceasta legat de manute. 2. mi separe mult mai bine pe trunchi , mult mai puternic , reuseste sa stea mai bine in scaunul de cumparaturi de la supermarchet  a reusit chiar cateva clipe adica 1-2 min sa stea chiar singur.

3. este mult mai atent la ce este in jurul lui , la magazin sau la persoanele cu care intra in contact asta poate pentru ca vede mai bine (P are atrofie partiala de nerv optic)  sau pentru ca are un control mai bun asupra capului.

Ne bucuram mult ca am luat decizia de a incepe terapia ABR, speram ca lucrurile sa mearga tot spre mai bine.

DOAMNE AJUTA.